0

Б орислав Цонев официално напусна „Левски“, като се очаква в близките дни това да направи и брат му Радослав.

Борислав Цонев официално напусна „Левски“, като се очаква в близките дни това да направи и брат му Радослав.

Раздялата е факт след разговор на ръководството с близнаците и Георги Миланов преди заминаването на отбора за лагер в Турция. И на тримата е предложено да си намалят заплатите. Миланов е дал съгласието си, докато Цоневи са отказали, пише "Гонг". Желанието на шефовете било близнаците, които получават по около 20 хил. на месец, да си намалят възнагражденията с 50%. Те били категорични в решението си, че няма да направят отстъпка.

Тогава собственикът на Левски Наско Сираков ги е уведомил, че са свободни да си търсят нови отбори,

а "сините" ще ги пуснат без финансов иск през зимата, въпреки че имат договори до края на сезона.

Така днес Борислав Цонев напусна „Левски“ като свободен агент, за да заиграе в украинския „Черноморец“ (Одеса). Договорът на халфа е за 3 години. Полузащитникът се присъедини към „Левски“ през лятото на 2020 година, като записа 30 мача и 12 гола със „синята“ фланелка. „Ръководството, спортно-техническият щаб, футболистите и служителите на "Левски" благодарят на Борислав Цонев за всеотдайността със „синия“ екип и му пожелават много здраве, лични и професионални успехи", написаха от „Герена“.

Освен братя Цоневи, към изхода на „сините“ се е запътил и защитникът Гьоко Зайков.

Според "Блиц" треньорът Станимир Стоилов е уведомил вчера македонския бранител по време на лагера в Турция за решението си. На разговора е станало ясно, че северномакедонецът вече може да си търси нов отбор. Не е изключено 26-годишният бранител да напусне хотела на „Левски“ още тези дни и да прекрати тренировките си. Раздялата с Гьоко е много изненадваща, тъй като той бе твърд титуляр през есенния дял на първенството и е национал на Северна Македония.

На този фон пък стана ясно, че „Левски“ ще привлече халфа Илиян Стефанов от "Берое".

Той ще премине при „сините“ без трансферна сума, като преди това ще се раздели със старозагорци. Илиян Стефанов ще се превърне в четвъртото ново попълнение на "Левски" след Ноа Сонко Сундберг, Цунами и Велтон. Стефанов премина в "Берое" през миналата зима, но така и не успя да се наложи първо в състава на Димитър Димитров, а след това и в този на Петър Колев.