0

Г ригор Димитров тръгна с убедителна победа в първия си турнир от сериите „Мастърс“ този сезон – в Индиън Уелс, Калифорния ($ 9,6 млн.). Въпреки че приятелката му Лолита Османова не долетя с него в Щатите и остана в Европа, на най-добрия ни тенисист въобще не му липсваше женска подкрепа от трибуните и то звездна.

Григор Димитров тръгна с убедителна победа в първия си турнир от сериите „Мастърс“ този сезон – в Индиън Уелс, Калифорния ($ 9,6 млн.). Въпреки че приятелката му Лолита Османова не долетя с него в Щатите и остана в Европа, на най-добрия ни тенисист въобще не му липсваше женска подкрепа от трибуните и то звездна.

Ски легендата Линдзи Вон предпочете именно мача на Гришо, пред което и да е свое занимание. Българинът пък се постара да се представи добре и се наложи със 7:6 (3), 6:2 над 78-ия в света Джордан Томпсън (Авл). Линдзи пък толкова се зарадва на успеха на нашето момче, че успя да надвика дори българската агитка, а той й помаха от корта.

„Любимите ми неща в България са: 1) Григор Димитров, 2) Световната купа в Банско“, написа в Инстаграм 37-годишната американка, която има две победи в пиринския курорт – на Супер Г през 2009 и 2012 г. Освен това

Вон има и апартамент в Банско, който й бе подарен от организаторите след последния й триумф в курорта

Общо Линдзи, която прекрати кариерата си през 2019 г., е спечелила рекордните за жена 82 старта за СК. Повече в историята на ските има само шведът Ингемар Стенмарк – 86.

Засега хасковлията си осигури 54 400 долара и 45 точки за ранглистата, където е №35. В III кръг полуфиналистът от миналия сезон ще има значително по-трудна задача в лицето на 31-ия в схемата Александър Бублик. Играещият за Казахстан руснак изхвърли със 7:6 (9) 6:3 бившия №1 Анди Мъри (Вбр).

24-годишният Бублик води с 2-1 в сблъсъците си досега с Гришо, който обаче спечели последния мач между тях с 6:3, 7:5 на "Мастърс"-а в Синсинати през 2021 г. В момента обаче Александър се намира в супер форма и през февруари взе първата си титла – в зала в в Монпелие, след като преди това имаше 4 загубени ATP финала.

Междувременно световният №3 Александър Зверев (Гер) изхвърча още на старта в Индиън Улес след 2:6, 6:4, 6:7 (2) срещу представителя на домакините Томи Пол. В другата изненада за деня Ботик ван де Зандсхулп (Нид) спаси три мачбола и елиминира 9-ия в схемата канадец Феликс Оже-Алиасим със 7:6 (4), 6:7 (4), 6:3.