0

Б ългарските биатлонисти ще участват на Зимните олимпийски игри в Пекин през февруари 2022 година, след като с решение на Министерски съвет бяха отпуснати средствата, нужни за подготовката и участието им в столицата на Китай.

Българските биатлонисти ще участват на Зимните олимпийски игри в Пекин през февруари 2022 година, след като с решение на Министерски съвет бяха отпуснати средствата, нужни за подготовката и участието им в столицата на Китай.

По-рано днес от Българската федерация по биатлон обявиха, че им липсват средства за участие на шестте старта от Световната купа, които ще бъдат квалификация за Игрите в Пекин. Впоследствие от федерацията заявиха, че светкавична реакция на служебния министър на младежта и спорта Андрей Кузманов е решила затрудненията на българския биатлон. От ММС са уверили, че средствата за дофинансирането на зимните ни федерации вече са осигурени с решение на Министерския съвет.

„Българска федерация по биатлон благодари за разбирането и бързата реакция, която ще спомогне нашите най-добри състезатели да проведат нормална подготовка, стартиране в олимпийските квалификации и безпроблемно участие на зимни игри в Пекин", заяви президентът на БФБ Екатерина Дафовска, златна олимпийска медалистка от Нагано 1998.

Страната ни си е поставила възможната цел да има максимален брой участници – 4 мъже и 4 жени в състезанията по биатлон на олимпиадата в китайската столица, а първият старт за Световната купа е след три седмици – на 27 ноември в шведския зимен център Йостерзунд.