0

Л юбопитна подробност ще бележи дебюта на новия ансамбъл по художествена гимнастика на световната сцена. Избраничките на Весела Димитрова, които имат трудната задача да не отстъпват на олимпийските шампионки, ще започнат своя път от мястото, което се оказа последното състезание за техните предшественички – Гран при на Марбея (26-27 март).

Любопитна подробност ще бележи дебюта на новия ансамбъл по художествена гимнастика на световната сцена. Избраничките на Весела Димитрова, които имат трудната задача да не отстъпват на олимпийските шампионки, ще започнат своя път от мястото, което се оказа последното състезание за техните предшественички – Гран при на Марбея (26-27 март).

Преди 5 месеца, вече с титла от Токио 2020 на сметката си, Симона Дянкова и сие стигнаха до абсолютен триумф в Испания, като спечелиха златните медали и в многобоя, и във финалите на уредите, записвайки и рекордна оценка в подготовката си за световното първенство, на което не успяха да участват. След около 10-ина дни пък Вая Драганова ще поведе своя отбор в опит да докажат, че са достойни наследнички на шампионките.

В индивидуалната надпревара в Гран при на Марбея пък дебют за сезона ще направи и най-опитната в тима ни Боряна Калейн, а отборът ще допълнят още Стилияна Николова и Ева Брезалиева.  

Междувременно момичетата от стария ансамбъл разплакаха президентът на федерацията Илиана Раева, като й подариха уникален албум с най-щастливите им мигове заедно по случай 59-ия й рожден ден.

„Исках да направя от художествената гимнастика институция в спорта и с днешна дата съм щастлива, че успях. Старая се да ръководя правилно, справедливо и отговорно. Да си добър ръководител и по-важното успешен е и талант. Работата ми ме зарежда и ме прави щастлива.

Много внимавам какво правя и какво ще оставя след себе си. Искам българската художествена гимнастика да пребъде. Искам моят наследник да не мисли за личната кариера, защото в повечето случаи е така, а да мисли само за величието на българската школа”, каза Раева навръх празника си.