0

З а голяма част от тенисистките сезонът приключи и те го удариха на ваканция по най-екзотичните кътчета на планетата.
Най-актуални се оказаха Малдивите, където разпускат руските звезди Анастасия Павлюченкова, Дария Касаткина и колежката им от Тунис Онс Жабьор.

Тен

Световната №11 Павлюченкова и Касаткина, която е №26 в ранглистата, заминаха на почивка веднага след като триумфираха с отбора на Русия за „Били Джийн Къп“ (известна досега като „Фед Къп“). На финала в Прага сборная вдигна за първи път трофея след победа над Швейцария.

“Довиждане, сезон 2021. Ти не беше лош, особено в последните няколко седмици. Време е да се трупа тен. Е, коремът ми изгоря, но всичко е ОК. Малдивите са рай“, написа 24-годишната Касаткина и пусна свои разголени снимки от Индийския океан.
“Красавица“, отговори й Павлюченкова, която завърши сезона с $1,73 млн. от наградни фондове и 29 победи от 49 мача.

Семейство

Колкото до Жабьор, тя също се отдаде на заслужена ваканция, след като стана първата тунизийка, пробила в топ 10 на света. Тя записа рекордното си класиране под №7 на 1 ноември, след като дебютира на 1/4-финал на „Уимбълдън“, стана първата арабка с WTA титла (в Бирмингам, където би Касаткина на финала) и стигна полуфинал в Индиън Уелс. 27-годишната Онс публикува снимки в Инстаграм от приказния остров, където е със своя съпруг и фитнес треньор Карим Камун, който е наполовина руснак. 
Достоен сезон изпраща и бившата №1 Виктория Азаренка, която игра за титлата на последния си турнир в Индиън Уелс, но загуби от Паула Бадоса (Исп). 32-годишната звезда от Беларус, която заработи $1,4 млн., заведе сина си Лео на Бахамите. Тя отглежда сама момченцето, което през декември ще навърши 5 г. Двукратната шампионка от Шлема дълго водеше съдебни битки в Лос Анджелис за правата върху детето с баща му Били Маккийг, с когото се раздели през 2017-а.