0

„Лудогорец“ продължава с мащабната си зимна селекция, чиято цел е тимът да се пребори с ЦСКА за титлата в Първа лига.

„Лудогорец“ продължава с мащабната си зимна селекция, чиято цел е тимът да се пребори с ЦСКА за титлата в Първа лига.

Клубът уреди защитника на „Мура“ и националния отбор Жан Карничник, който отново ще се събере със старши треньора Анте Шимунжда. За това разкри словенският клуб чрез официалния си сайт, като уточнява, че футболистът трябва да премине медицински прегледи в четвъртък, след което да подпише договор с разградчани. Жан Карничник е част от „Мура“ от 2017 година, когато тимът се състезава във второто ниво на словенския футбол. С добрите си изяви той си заслужи повиквателна за националния отбор.

С екипа на „Мура“ той изигра 180 мача, в които се отчете с 18 попадения.

"Трудно ми е да кажа нещо друго, освен просто да благодаря за всичките мигове. Специални благодарности на клуба, целия щаб и невероятните фенове, които ме приеха като свой през тези 4 години и половина. Тук се развих като футболист, станах национал и бях обявен за най-добър играч в лигата. Заради всичките години, които прекарах тук, винаги нещо ще ме обвързва с клуба. Затова се надявам и вярвам, че това е само временно сбогуване с черно-белите", заяви на раздяла Карничник.

В същото време „Лудогорец“ е отправил оферта за аржентинския нападател Матиас Тисера. 25-годишният футболист е собственост на „Атлетико“ (Платенсе). Очаква се да има развитие в преговорите относно трансфера на аржентинския футболист в следващите часове. 25-годишният голаджия е юноша на "Нюелс Олд Бойс", а в кариерата си още е играл за „Килмес“ и "Индепендиенте Ривадавия".