0

С ъперникът на Кубрат Пулев за двубоя му във втората галавечер на "Триад Комбат" – UFC, шампионът Джуниор дос Сантос най-после потвърди, че ще се качи на ринга срещу българина. Побеждавалият Благой Иванов-Багата боец публикува своя снимка в Инстаграм, с която разкри, че битката му с Кобрата ще е на 26 февруари.

Съперникът на Кубрат Пулев за двубоя му във втората галавечер на "Триад Комбат" – UFC, шампионът Джуниор дос Сантос най-после потвърди, че ще се качи на ринга срещу българина. Побеждавалият Благой Иванов-Багата боец публикува своя снимка в Инстаграм, с която разкри, че битката му с Кобрата ще е на 26 февруари.

"Имам страхотна новина за началото на 2022 г. - ще се върна към състезанията на 26 февруари срещу боксьора Кубрат Пулев за битка във формата "Триад Комбат". Нямам търпение отново да вляза в действие. Да го направим!", коментира бразилецът, който е известен с прозвището си Циганина. Той изглежда се е захванал сериозно със задачата да се подготви на топ ниво за предстоящата след малко повече от месец и половина битка.

Дос Сантос нае не един, а няколко супер треньори по бокс и смесени бойни спортове, за да го вкарат във върхова форма и да е конкурентоспособен на Кубрат.

Джуниор вече започна тренировки под ръководството на кубинския треньор Педро Диаз, който е бил наставник на олимпийския отбор на страната си в игрите от 1992 г. до 2004 г., а след това е подготвял професионалните боксьори Мигел Кото, Гилермо Ригондо, както и ММА шампиона Витор Белфорт.

Друг специалист, който ще дава насоки на Дос Сантос, е Исидоро Николас Алис, който има във визитката си над 15 олимпийски шампиона и ще учи съперника на Кобрата как да се придвижва в ринга и да преминава изненадващо от защита в атака, използвайки грешките на опонента си.

Пулев е първият шампион в новия боен спорт "Триад Комбат", който съчетава правила от бокса и ММА.

Българинът нокаутира бившия шампион на UFC Франк Мир още в първия рунд в триъгълния ринг, за да вдигне пояса през декември в САЩ. Сега Кубрат ще трябва да защитава титлата си и едновременно с това да отмъсти за приятеля си Благой Иванов, който падна от Дос Сантос през 2018 г.

За първия си двубой Кобрата разчиташе много на подготовката с Багата, което най-вероятно ще се случи и сега, още повече че Иванов набира все по-добра форма, правейки спаринги с Франсис Нгану, като го подготвя за мегасблъсъка му срещу временния шампион в UFC Сирил Ган.