0

И стинска мистерия се заформи с тестовете за коронавирус на Световната купа по биатлон в Контиолахти (Финландия). Отборите трябваше да си направят PCR-и, след като само с отрицателни резултати състезатели и екипи могат да получат акредитациите си за следващата купа - в Отепя (Естония). Оказа се обаче, че над половината направени тестове в събота са били положителни.

Истинска мистерия се заформи с тестовете за коронавирус на Световната купа по биатлон в Контиолахти (Финландия). Отборите трябваше да си направят PCR-и, след като само с отрицателни резултати състезатели и екипи могат да получат акредитациите си за следващата купа - в Отепя (Естония). Оказа се обаче, че над половината направени тестове в събота са били положителни.

Това наложи спешно заседание на Медицинската комисия към IBU, от където решиха 24 часа по-късно да се направят нови проверки, още повече че уж болните нямали никакви симптоми. Така почти всички позитивни се оказаха негативни.

Заради положителните резултати обаче някои състезатели, сред които и трима канадци, не успяха да стартират в спринта на 10 км при мъжете в Контиолахти, което автоматично ги лиши и от евентуално участие в преследването.

Двете дисциплини пък се оказаха успешни за най-добрия ни състезател Владимир Илиев, който на два пъти влезе в топ 20 - 16-и в спринта и 19-и в преследването. Най-младият в тима ни Благой Тодев пък регистрира личен резултат за сезона - 51-во място в преследването.

Световният вицешампион за младежи разкри и един ценен подарък, който е получил наскоро. Пред БНТ Благой сподели, че е голям фен на футболния "Арсенал" и бил изненадан от българския фен клуб на тима с билет за мач на любимия му отбор.

"Благодаря на фенклуба на "Арсенал" в България, че ми подариха билет за мач на тима на „Емирейтс Стейдиъм“.