0

П лувецът Антъни Иванов излезе с обръщение към журналистите и медиите след вчерашната новина, че Федералният съд на Швейцария е отхвърлил жалбата му и отказва да разглежда решението на Спортния арбитражен съд, което спира състезателните права на българския плувец. Съгласно него Антъни Иванов няма право да се състезава до 25. 09. 2024 година заради решение на Спортния арбитражен съд (CAS) в Лозана, след наказание наложено от Световната антидопингова агенция (WADA) за 3 пропуснати явявания на допинг контрол. Според Антидопинговия център в България наказанието на Антъни Иванов е до 08. 06. 2025 година.

На негово име все още има над 10 държавни рекорда в плуването. 

НЕ СПИРА ДА ТРЕНИРА: Антъни Иванов – от медалите до скандалите, двегодишната му война с федерацията стигна връхната си точка

С изречение от 9 реда: Плувната федерация потвърди санкцията на 11-кратния рекордьор Антъни Иванов

“Обръщам се към журналистите и телевизиите с една молба. Недейте да идвате на басейна на който тренирам, няма да говоря с вас. Единственото нещо, което чакам и ще го дочакам е да се върна и да покажа, че все още имам какво да постигна в световен мащаб. Лошата услуга, която си направихте е, че ми дадохте още 6 месеца да се подготвя да направя това. Дали ще плувам на Олимпиадата или не за мен лично няма значение. Дали ще плувам за България от тук нататък мисля, че знаете отговора.

Благодаря на всички за подкрепата и истината ще излезе рано или късно наяве, като едната от истините вече излезе в Доха. (Нормативи в Бургас и в София знаем как се правят).

В целият процес загубихме 3 кариери за 4 години, 1 кариера за 2 години, щафета на ОИ, медал от световно и да не изреждам още колко неща. Всеки си носи кръста и аз ще си понеса несправедливото наказание и от тук нататък въобще няма дори да се занимавам да ви отварям очите защото няма смисъл.

Бъдете здрави и ще се видим октомври!”, написа Антъни във Фейсбук.

Антъни Иванов със спрени права за 3 години. Причината - серия медийни изяви и неверни твърдения