0

Г ермания спечели група A на eвропейското първенство, на което е домакин. Стори го изключително трудно след драматично равенство 1:1 срещу Швейцария във Франкфурт.

Дан Ндойе откри резултата за Швейцария, а в големи периоди от мача тимът му доминираше и можеше да стигне доста по-рано до по-комфортен аванс.

Швейцария - Германия 1:1
Швейцария Германия Швейцария Германия Швейцария Германия
23

Гол на резервата Никлас Фюлкруг в 92-ата минута оформи крайното 1:1, с което Германия звърши на върха в класирането със 7 точки и на осминафинала очаква втория отбор от група С.
Швейцария е на 2-ата позиция с 5 точки, докато Унгария и Шотландия остават 3-и и 4-и и.

Унгария победи с 1:0 Шотландия, с което запази шансове за класиране на осминафиналите, събирайки три точки. 

„Маджарите“ ще се надяват да попадне сред най-добрите трети отбори и да продължи участието си на форума в Германия. Шотландците напускат турнира.

Победното попадение за Унгария вкара резервата Кевин Чобот в десетата минута на продължението.

Причината да се играе толкова дълго след края на редовното време бе неприятна ситуация в 78-ата минута, след която нападателят на маджарите Барнабаш Варга напусна терена на носилка, а състоянието му изглеждаше доста сериозно.

Шотландия - Унгария 0:1
Шотландия Унгария Шотландия Унгария Шотландия Унгария
16

Централният нападател на Унгария се строполи на земята в 70-ата минута на мача след сблъска с вратаря на Шотландия Ангъс Гън. Играта веднага бе спряна, на терена влязоха лекари, а футболистите на Унгария взеха одеяла, с които прикриха случващото се с Варга от очите на феновете.

Към Варга бяха донесени и дефибрилатори, които започнаха да се слагат по стадионите из цяла Европа след случилото се с Кристиан Ериксен в мача между Дания и Финландия на Евро 2021. 

В 73-ата минута футболистът на Ференцварош бе изнесен на носилка от терена и пое към болницата в Щутгарт.