0

С елекционерът на Франция Дидие Дешан говори след победата с 1:0 над Белгия в осминафинала от Евро 2024. Той сподели, че на "петлите" е било трудно заради качеството на съперника. 

"Имахме добър мач срещу добър отбор. Имахме топката в повечето време от мача. Щастлив съм за целия отбор. Имахме своите ситуации. Никога не съм се съмнявал в това. Имахме някои точни удари, но заради качеството на съперника беше трудно", каза Дешан. 

"Някои от футболистите играят за първи път на такова първенство. Вижте тези усмивки", каза селекционерът, сочейки играчите си.

На другия полюс на емоциите, разбираемо, бе Кевин де Бройне: "Имахме своя план за този двубой и го следвахме. Защитавахме се добре като отбор, не допуснахме много ситуации. Можехме да вкараме попадение, но след това допуснахме гол след рикошет, няма какво да кажем на този етап, трябва да го приемем", сподели той.

"Имах добра топка от Жереми, мисля, че стрелях добре, но вратарят се справи и спаси", разясни за своята ситуация пред гола Де Бройне.