0

С елекционерът на Франция Дидие Дешан обяви, че Оливие Жиру ще замени контузения Карим Бензема в титулярния състав и потвърди новината, че „петлите“ няма да викат нов нападател, въпреки че имат право на това. Специалистът коментира и темата, че Жиру не е особено обичан от френските фенове. "Напоследък той е обожаван. Дори от тези, които го критикуваха и сега ги виждам сред вас. Франция е очарована, аз и Оливие също.

Това е нападател, който е с нас от много дълго време. Полезен е за отбора, дори когато не вкарва", категоричен бе Дешан пред журналистите.

"Няма страх преди старта. Вие познавате футболистите, някои са по-опитни от други. Те нямат търпение да започне първият мач. Не се притесняваме, има спокойствие и увереност", увери селекционерът.

Дешан отговори и на въпрос кой ще изпълнява дузпите при отсъствието на Бензема. "Ще видите утре (б.р. днес), имаме няколко възможности, както и йерархия, която обаче може да се промени според това как се чувстват играчите. Нима смятате, че нямаме лидер? Аз съм лидер, ставам рано сутрин и всички ме слушат.

Някои не бяха лидери преди десет години. Освен това лидерите не се познават само по начина им на говорене, важното е всеки да бъде лидер на поста си. А ние имаме подходящите хора за това. С президента (б.р. на феделацията) Ноел Льо Гре обсъждаме ежедневно различни въпроси, но не и целта пред отбора. В момента мачът с Австралия е нашата цел. Трябва да вървим напред с групата, които имаме", завърши Дешан.

Единственото му колебание е свързано с центъра на защитата, където Рафаел Варан доскоро лекуваше контузия. Според „Екип“ възможно е той да бъде изместен от Ибрахима Конате в титулярния състав.

И Австралия пусна кръв

Австралия също не избяга от капана на контузиите, след като стана ясно, че нападателят Мартин Бойл окончателно отпадна от групата на „кенгуратата“ за световното. Нападателят на Хибърниън (19 мача и 5 гола за националния отбор) изначално бе аут за мача с „петлите“, но сега стана ясно, че пропуска целия турнир заради травма в коляното.

На негово място селекционерът Греъм Арнолд привика по спешност 21 годишния Марко Тилио от Мелбърн Сити.