0

В се още продължават реакциите след четвъртфиналния мач на Мондиал 2022 в Катар между Нидерландия и Аржентина, приключил с 18 жълти картона, показани от испанския рефер Антонио Матеу Лаос, включително и по две предупреждения към щабовете на двата отбора и изгонването на Дензъл Дъмфрис.

След мача ФИФА заяви, че ще разследва изказванията на вратаря Емилиано Мартинес и Лионел Меси след последния съдийски сигнал, противоречащи на правилата. В допълнение към тях бе и грубата и неспортсменска игра на Леандро Паредес по време на двубоя, причинявайки сбиване в 85-ата минута, изритвайки топката по посока резервната скамейка на Нидерландия, както и подигравателните му жестове след успеха към „лалетата“.
Само два дни по-късно обаче най-висшият международен футболен орган приключи случая, взимайки решение да не налага санкции.

Въпреки това не е изключено да има финансова глоба към аржентинската футболна федерация. Това по никакъв начин не би попречило на който и да е аржентински футболист да попадне в групата на селекционера Лионел Скалони за полуфинала с Хърватия. 

От друга страна, реферът на мача Матеу Лаос, който, въпреки че не бе наказан, ще трябва да напусне Катар след ръководеното на лютата битка между "лалета" и "гаучоси", оставяйки го без шанс да свири големия финал идната събота.