0

А ржентина може да има сериозни проблеми след двубоя срещу Нидерландия, спечелен с дузпи на четвъртфиналите на световното първенство в Катар. 

ФИФА обяви, че започва разследване за поведението на футболистите по време на напрегнатия двубой.

Нидерландците също ще бъдат разследвани.

Дисциплинарната комисия трябва бързо да вземе решение дали и какви ще бъдат санкциите за играчите на Лионел Скалони, тъй като полуфиналът срещу Хърватия е във вторник и няма време за губене.

Аржентина може да загуби трима от ключовите си футболисти – Леонардо Паредес, героя от мача с Нидерландия Емилиано Мартинес и дори Лионел Меси.

Според "Ел Мундо Депортиво" Лионел Меси и вратаря Емилиано Мартинес ще бъдат разследвани за обидни коментари по адрес на съдията Антонио Матеу Лаос. Испанският рефер показа 15 картона в мача, което е рекорд на световни първенства.

След края на срещата Меси и Мартинес си позволиха да коментират работата на рефера, а звездата на ПСЖ открито каза, че ФИФА не трябва да допуска такива съдии на подобен етап на световното.

Ще бъдат разгледани и инциденти, възникнали по време на мача. Става въпрос най-вече за неспортсменското поведение на Леандро Паредес, който умишлено ритна топката към пейката на съперника, провокирайки меле между играчите, След мача пък той и Николас Отаменди подигравателно отпразнуваха отстраняването на Нидерландия след изпълнението на дузпи, което се вижда и на снимката горе.

За момента изглежда малко вероятно да се стигне до крайни мерки, но предстои да видим.