0

К илиан Мбапе ще бъде на скамейката в мача на Франция срещу Нидерландия от груповата фаза на Евро 2024, който ще се изиграе довечера, предаде ДПА.

Суперзвездата счупи носа си в сблъсъка срещу Австрия, която "петлите" спечелиха с 1:0.

Травмата породи съмнения дали офанзивният футболист ще може да играе в двубоите от груповата фаза, но от медицинския щаб на Франция са потвърдили, че ще може да вземе участие, ако носи предпазна маска.

Мбапе ще бъде включен в групата за срещата с "лалетата", като се очаква да влезе в игра през второто полувреме. Основната трудност за него ще бъде да свикне с предпазната маска.

Неговото място в атаката ще бъде заето от Антоан Гризман или Маркюс Тюрам.

В същото време „Сън“ съобщава, че УЕФА забранявана на Мбапе да носи специалната защитна маска в цветовете на Франция, с която се появи на тренировка.

Причината е, че правилата на УЕФА гласят, че маските, носени по време на мачове, трябва да бъдат в един цвят.

В извадка от правилника и регламента се казва: „Медицинското оборудване, носено на игралното поле, трябва да бъде в един цвят и не трябва да позволява идентифициране на отбора или производителя“.

Въпреки това, на Мбапе няма да се налага да търси нова маска, тъй като има няколко едноцветни защитни маски, които отговарят на изискванията, пише още „Сън“.

Франция и Нидерландия излизат днес от 22.00 часа в мач от група D, който може да проследите на живо по DIEMA, DIEMA SPORT 3 и Gong.bg.