0

М ениджърът на английския национален отбор Гарет Саутгейт похвали представянето на "трите лъва" в двубоя от осминафиналите на Мондиал 2022 срещу Сенегал, спечелен с 3:0.  

"Бяхме безпощадни и това много ми хареса. Всеки мач е различно предизвикателство и изисква различна тактика. Представихме се силно и успяхме да се справим със съперника. Показахме качествени отигравания и бяхме безмилостни при завършващия удар", заяви Саутгейт, цитиран от Ройтерс. 

Специалистът отдели специално внимание на следващия съперник на англичаните - Франция. "Петлите" спечелиха световната титла през 2018 година.

"Това ще бъде най-големият ни тест. Те са световни шампиони, имат невероятен талант и отлични играчи. Много е трудно да играеш и да вкарваш голове срещу тях. Ще бъде огромно предизвикателство и страхотен двубой.

Това е историческо съперничество с паметни мачове в миналото. Килиан Мбапе очевидно е играч от световна класа, който вече показа на какво е способен. Той е страхотен играч, но също така познаваме много добре и Оливие Жиру. Те имат много широк състав и добри футболисти на всички постове. Това ще бъде истинско изпитание и голямо предизвикателство за нашия отбор", добави Гарет Саутгейт. 

Мениджърът коментира и първото попадение на Хари Кейн на шампионата в Катар, дошло в двубоя срещу африканците.

"Когато един нападател не вкарва голове, тази мисъл винаги остава в главата му. Много прецизният завършващ удар ще му се отрази добре. Положителното е, че попаденията ни са разпределени между няколко играчи и не зависим само от един футболист", завърши Саутгейт.