0

Ж ивата легенда на К-1 Бадр Хари трябваше да изиграе двубой в Париж преди точно един месец, но отказа да се качи на ринга в знак на съпричастност към хилядите негови сънародници от Мароко, които загубиха животите си, или бяха ранени в най-голямото земетресение в историята на африканската страна.

Мароканецът, който вече е бил в пика на подготовката си за двубой, обяви само две седмици по-късно, че все пак ще изиграе своята 123-та професионална среща. И то не къде да е, а в Арена Бургас на 7-и октомври. За дуел с такова страшилще и с толкова кратко предизвестие се отзова 113-килограмовият Уку Юргендал.

Двамата гиганти ще премерят сили в двубой от основната бойна карта на GLORY 89. Победителят ще продължи и в Гран При турнира в тежка категория, който трябва да определи следващия претендент за титлата, която се държи от Рико Верхувен.

Към момента Уку е 9-ти в ранглистата в дивизията в GLORY. 34-годишният естонец допусна загуба в последната си битка през август. Бахрам Райабзадех го надигра и спечели с единодушно съдийско решение. Преди това поражение той показа на света нокаутиращата си силна на два пъти. Високият 193 сантиметра боец нокаутира Мартин Терпстра (който също ще участва на GLORY 89) във втория рунд, а три месеца по-рано изпрати в безсъзнание и Мантас Римдейка в първия рунд.