0

С ъздателят на управляващата партия в Грузия – милиардерът и бивш министър-председател на страната Бидзина Иванишвили, заяви днес, че ще дари 30 милиона лари (0,7 милиона долара) на националния отбор на страната като бонус за победата над Португалия снощи и класирането на осминафиналите.

В специално изявление до медиите от политическата партия "Грузинска мечта" се казва, че Иванишвили поздравява отбора и е обещал парите от своята благотворителна фондация като знак на признание за това, което той нарече "историческа и мечтана победа".

Героят на Грузия изравни постижение на Стоичков и Роналдо

Богаташът, чието състояние се оценява на 4,9 милиарда долара, обеща още толкова пари – 30 милиона лари, ако грузинците успеят да отстранят Испания и стигнат до четвъртфинал в неделя. И макар да е роден в Грузия, той трупа своето състояние през 90-те години в Русия преди да се върне в своята родина и през 2011-а година да основе партията. Той спечели изборите през 2012-а година и в продължение на една година беше министър-председател, преди да предаде поста на избран от него приемник. Смята се, че той така или иначе има влияние върху решенията в партията.