0

Ш вейцарците са доволни от четирите си точки и нямат търпение за мача с Германия, за който не са "притиснати до стената" в гонене на задължителна победа, заяви селекционерът на отбора Мурат Якин след равенството 1:1 срещу Шотландия в среща от група А на европейското първенство по футбол.

Швейцарците изоставаха в резултата, но Джердан Шакири вкара гола за равенството в 26-ата минута. По този начин той осигури спокойствие на своя тим, че плейофите са почти сигурни.

"Той живее за тези моменти. Остава ни още един мач и ще направим всичко по силите ни, за да излезем от групата. Днес видяхме тотално различен двубой от този срещу Унгария. Не сме си свършили работата напълно, но направихме голяма крачка към елиминациите", заяви селекционерът на Швейцария, цитиран от агенция Ройтерс.

"Доволни сме от четирите ни точки и от начина, по който стигнахме до тях. Нямаме търпение за мача с Германия и се радваме, че не сме притиснати до стената от очаквания за задължителна победа. Ще стане интересен двубой".

Шакири наниза красив гол за равенството, след като пресече пас на шотландците и изпрати топката в горния ъгъл на вратата.

"Джердан доказва с години наред на какво е способен. Заслужи си сам този красив гол. Нямаше какво да прави, освен да стреля, тъй като той взе сам тази топка и имаше двама съперници около себе си. Просто стреля и го направи в правилното време", добави Якин.

Шотландските национали от своя страна ще бъдат далеч по-спокойни преди мача срещу Унгария, след като взеха първата си точка на европейското първенство по футбол с равенство 1:1 срещу отбора на Швейцария. Това заяви селекционерът на отбора Стийв Кларк, цитиран от агенция Ройтерс.

Шотландците могат да бъдат доволни от резултата, след като в първия мач бяха разгромени с 1:5 от домакина на турнира Германия.

"Футболистите ни ще се чувстват далеч по-спокойни преди следващия мач, тъй като играта им бе значително по-добра. Това сме ние, така играем, така работим. Момчетата показа агресия и се бориха до последно срещу много силен съперник", заяви той.

В следващия си мач шотландците ще играят с Унгария и евентуална победа ще им даде огромен шанс да стигнат до елиминациите на европейското първенство. Те не успяха да го направят в последните 11 опита.

"Реалността е, че получихме мача на откриването срещу домакина на турнира. След жребия трябваше да гледаме към втория и третия мач като тези, които могат да донесат точките. Така и се случва. Хората говорят, че ако бяхме играли така и срещу Германия, можехме да вземем нещо. Аз мисля, че най-вероятно щяхме да бъдем в подобна позиция", продължи Кларк.

"Сега, срещу Швейцария, трябваше да вземем нещо, за да оцелеем на турнира. Това и направихме".