0

К лубните треньори винаги се опасяват, че някой от футболистите им ще се контузи или ще се върне със смачкана психика, когато замине с националния си отбор на голямо първенство. Но дори, когато гледат мачовете със свито сърце, те няма как да не изпитат гордост, че колегите им прилагат техните идеи, дори не си го признават.

Нагелсман прибира наследството

Във всеки отбор на Евро 2024 има футболисти, които са надградили сериозно през миналия сезон, но нищо не може да се сравни с колективния фурор на Леверкузен в Бундеслигата. Селекционерът на Германия Юлиан Нагелсман се възползва в пълна степен от този ефект по отношение на Флориан Виртц. С екипа на „аспирините“ той има пълна свобода да е офанзивен халф или нападател, според в ситуацията, както и постоянно да сменя позицията ди 1вляво или вдясно. Затова и Нагелсман му даде същите права с Бундестима. Преди това като треньор на Байерн селекционерът моделира Джамал Мусиала, премествайки го по-близо до зоната за директен удар към противниковата врата и сега той му се отплаща с два гола на Евро 2024 до момента.

Но нека се върнем на Леверкузен и Шаби Алонсо. Преди година никой не можеше да си представи, че Джонатан Та ще бъде титуляр за Германия. Ако трябва да се преместим зад граница прави впечатлението типичното взаимодействие между Тони Кроос и Карвахал в Реал Мадрид. Сега Нагелсман прилага същия модел с тази разлика, че на мястото на Карвахал е Кимих.

Цялата разработка четете в днешния брой на "Мач Телеграф"

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ИНСТАГРАМ

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ТИКТОК

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ В YOUTUBE

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ ВЪВ VBOX