0

М аркъс Рашфорд, който вкара два гола на Уелс за успеха с 3:0 на Англия, изравни постижение на легендата Боби Чарлтън. Асът стана първият футболист на Манчестър Юнайтед от 56 години насам, който вкарва три гола на Световно първенство. За последно това стори легендата на „червените дяволи“ сър Боби Чарлтън, който на домашния Мондиал на Англия през 1966 г. вкара 3 гола, помагайки на страната да стане световен шампион. Освен двете попадения срещу Уелс, Рашфорд реализира и срещу Иран.

Англия схруска „драконите“ и чака Сенегал, САЩ излъга Иран и отива на Нидерландия

Иначе селекционерът на Англия Гарет Саутгейт открои основните фактори за успеха над Уелс. „През първото полувреме наистина контролирахме мача, но не създадохме много чисти положения. Затова искахме да бъдем по-опасни във финалната третина и да играем на по-голяма скорост в атака. След като вкарахме два гола през второто полувреме, знаехме, че те вече са загубили вяра. Ние обаче запазихме дисциплина до самия края“, таза Саутгейт след края на мача на стадион „Ахмад Бин Али“.

Той похвали резервите Маркъс Рашфорд и Фил Фодън: „Страхотно е, че Рашфорд вкара два гола. Трябва да кажа, че той е впечатляващ на тренировките, откакто се завърна в отбора. Можеше да отбележи и хеттрик. Пряк свободният удар бе невероятен. На моменти през първото полувреме си мислех, че той и Фодън са тихи. Решихме да разменим позициите им на крилата и така да могат да влизат навътре. Те реагираха много добре. Страхотно е, че и двамата вкараха голове. Това бе голям мач, в който имаше допълнително напрежение, но ние бяхме спокойни и показахме качествата си“, завърши Саутгейт.