0

Т ой има синя коса и в добавка със свръхзвуковата му скорост е оприличаван на героя от редица видеоигри - Соник. Такъв е един от героите за Румъния на това европейско Андрей Рациу.

26-годишният футболист на Райо Валекано се превърна в едно от най-разпознаваемите имена в селекцията на Еди Йорданеску. Не само заради екстравагантния си външен вид, но и заради играта, която показва. Рациу е един от най-добрите десни бекове дотук на турнира и не е пропуснал нито една минута от мачовете на северните ни съседи. Бързината му позволява да се противопостави на всяко крило, а неуморната му работа в защита го прави нежелан съперник за нападателите.

Рацио се превръща в сянка на своите противници и ги следва навсякъде по терена, докато им отнеме топката. Числата са красноречиви. След изиграването на мачовете от груповата фаза Рациу оглавява класацията за най-много пресечени топки – шест (наравно със словака Петер Пекарик и словенеца Жан Карничник). Рациу попада на подиума и при успешните шпагати. Единствено Жюл Кунде от Франция има повече от него.

Целия материал четете в днешния брой на в. "Мач Телеграф"