0

П олузащитникът Филип Костич е получил контузия на лявото коляно при поражението с 0:1 от Англия в първия мач от Евро 2024 снощи, която може да се окаже сериозна, каза селекционерът на националния отбор на Сърбия Драган Стойкович.

Костич беше принуден да напусне в 43-ата минута след сблъсък с халфа на Англия Джуд Белингам, при който той падна на земята и незабавно поиска медицинска помощ.

31-годишният футболист на Ювентус напусна терена разплакан и беше заменен от Филип Младенович.

"Костич почувства силна болка във външната част на лявото коляно и се страхуваме, че може да има увреждане на връзките. Той ще бъде подложен на медицински тестове в понеделник и да се надяваме, че не е толкова лошо, колкото изглежда", каза Стойкович на пресконференция след двубоя.

Той добави, че неговият отбор е трябвало да постигне по-добър резултат срещу Англия, особено след доброто си представяне през второто полувреме.

"Успяхме да притиснем английския отбор в ъгъла и мисля, че не заслужавахме да загубим. Бяхме толкова близо днес срещу качествен противник и не съм доволен от резултата, изобщо не съм доволен. Но какво мога да направя сега?", коментира още Стойкович.

"Получи се много добър мач, с високо качество и от двата тима. Англия е много добър, силен отбор, но ние изиграхме много смел мач. Това е стилът на футбола, който се стремяхме да играем. С промените успяхме да стигнем там, където искахме – с контрол над топката и да накараме Англия да се защитава. Гордея се с това, което направихме, не заслужавахме да загубим, но ще продължим напред", каза селекционерът.

"Казах на моите играчи, че се гордея с тяхното представяне и с всичко друго, но не и с резултата. Сега всичко, което можем да направим, е да си починем и да се подготвим за това, което предстои, вероятно най-важният мач от груповата фаза срещу Словения", коментира Стойкович.

Резултатът остави Сърбия на дъното в група С, след като Дания и Словения завършиха 1:1 по-рано в неделя. Англия е на върха и играе срещу Дания в четвъртък, когато Сърбия ще се изправи срещу Словения.