0

Париж, Пламен Вълков, наш пратеник

"Американецът Брукс показа на всички, че е може би най-добрият в нашата категория. Получи се много тежък полуфинал. Аз обаче се борих до края и успехът дойде при мен в последната секунда, коментира след победата на полуфинала щастливият Магомед Рамзанов. – Сега ми остана само финалът. 

Искам да спечеля златния медал за България. Тази победа ми беше много нужна. Семейството ми и много приятели ми писаха за успех преди мача. Познавам иранския си съперник за финала Яздани. Той е легенда в борбата. Това му е третата олимпиада. Той е темпов борец и е много опитен. Надявам се да намеря ключа към победата и да взема златото. Много се надявам. Все пак всичко е в ръцете на Всевишния. Аз ще направя всичко възможно победата да е за мен“, каза още Рамзанов.

Много радостен след финала бе и старши треньорът на свободняците ни Валентин Ангелов: „На предната олимпиада свободняците също бяхме с един състезател и пак се борихме за медал, но там заради грешки Георги Вангелов остана пети. Ето, че този път и Господ беше с нас, и Магомед даде най-доброто срещу този много труден състезател. Бори се до край. 

Ние на 100 процента вярвахме, че ще спечелим този мач. В началото на полуфинала допуснахме една грешка в края на първата част. Ако не беше станало така, щеше срещата да премине по друг начин. 

Във втората част Рамзанов щеше да играе още по-убедително. На финала Магомед ще се бори срещу един от най-добрите борци в света. Пак трябва да излезе така мотивиран за победата и да я иска още от началото. Ако той даде всичко от себе си от началото до края на финала, а той го прави, мисля, че може да се увенчае и със златния медал. 

Иначе аз съм с високо кръвно и сега целия треперя. Краката ми се люлеят. Но съм много щастлив. След толкова години нямане в свободната борба, вече сме на финал. Аз никога обаче не съм се отчайвал и съм бил винаги зад момчетата и съм им вярвал. Винаги вярвам в тях”.