0

М еждународният олимпийски комитет обяви, че ще внедри изкуствен интелект, който да пази атлетите, участващи на 33-тите игри в Париж това лято.
Чрез софтуера ще се премахват обидни коментари по адрес на над 15 000 спортисти и официални лица.

Олимпиадата, която ще бъде открита на 26 юли във френската столица, ще се проведе във време на два горещи военни конфликта - руското инвазия в Украйна от началото на 2022 година, както и продължаващите сблъсъци между армията на Израел и групировката „Хамас” в Ивицата Газа. Предварителните очаквания са за 16-те дни на игрите в интернет пространството да се появят над половин милиард коментара и интеракции във връзка с тях.

"МОК ще използва изкуствения интелект в различни направления в Париж. Едното е във връзка със сигурността, тъй като очакваме над половин милиард коментара в социалните мрежи. Ако човек трябваше да върши тази работа, дори само за една секунда, щеше да се нуждае от над 16 години. Ще използваме изкуствения интелект и за защита от киберзлоупотреби. Нашият ЕйАй ще има наблюдение над това, което се пише, и автоматично ще трие всичко обидно, за да пази спортистите", коментира президентът на МОК Томас Бах.