0

Париж, Пламен Вълков, наш пратеник

Стефани Стоева и Габриела Стоева допуснаха първа загуба на турнира по бадминтон на олимпийските игри в Париж, след като говориха пред пратеника на „Телеграф“:

Азиатците са коварен противник. Или трябва да ги биеш в 2 гейма, или те те бият в 3. Така е винаги. Ние се борихме, те не пускаха перото и не даваха лесни точки и трябваше ние да си ги вземем. Радваме се, че показахме такава игра”, коментираха след мача сестри Стоеви. 

“Ние сме свикнали, когато излезем на корта, да дадем всичко от себе си, независимо какъв е резултатът. Всяка точка е важна в груповата фаза, така че този спечелен гейм може да се окаже решаващ за нас. Срещу следващите съпернички не сме играли досега. Гледали сме ги само по турнирите. Очакваме тежък мач. Сега ще имаме ден почивка и във вторник влизаме с пълни сили да дадем най-доброто от себе си и се надяваме да бъдем от печелившата страна. Предстои ни сега да гледаме съперничките ни срещу момичетата от Хонконг и ще анализираме мача им“.

Калояна Налбонтова пък призна, че като цяло е доволна от себе си, въпреки очакваната загуба от №1 в света:
“Като цяло съм доволна от играта си. Изненадах се колко добре съм физически. Радвам се, че издържах на темпото и скоростта на световната номер 1. Не успях обаче да спазя на 100 процента тактиката, която имах за мача. Все пак и емоциите изиграха роля за това. Трудно ми беше да ги овладея.”

“Като цяло съм доста доволна от показаното. Липсата на опит ми попречи за нещо повече. Ан Се-йон се адаптира по-бързо, все пак е играла много повече големи турнири от мен. Сигурна съм, че тази загуба няма да ми повлияе за следващата среща, а напротив, може само да ме стимулира. Надявам се в следващата среща срещу натурализираната французойката да покажа по-добро ниво на игра и това да ми помогне да победя”, допълни Калояна.