0

Б ронзовият медалист в джудото от Олимпиадата в Атина 2004 Георги Георгиев се завърна начело на националния отбор. Той бе категоричен, че състезателите ни имат сериозни шансове да спечелят отличие от игрите в Париж след 2 години и коментира актуалната обстановка в този спорт.

Бронзовият медалист в джудото от Олимпиадата в Атина 2004 Георги Георгиев се завърна начело на националния отбор. Той бе категоричен, че състезателите ни имат сериозни шансове да спечелят отличие от игрите в Париж след 2 години и коментира актуалната обстановка в този спорт.

"Да си треньор на националния отбор е сериозно предизвикателство, още повече, че България ще бъде домакин на Европейско първенство по джудо, което ще бъде изключително отговорно, сподели Георгиев в интервю за "Букмейкър рейтинги". - А и то ще постави началото на следващата квалификация за нашите спортисти. И затова реших да приема това наистина сериозно предизвикателство.

Моята задача по-скоро ще се изразява в координирането работата на треньорите, изготвяне на плана за работа, както и селекцията на състезателите. По-скоро се нагърбвам с повече организационна работа, а не треньорска.

Надявам се на следващата олимпиада в Париж самите джудисти да са си взели поуки, да следват историята, да направят това, което е необходимо. Ръководството на федерацията и треньорите ще положат усилия в тази насока и наистина се надявам в Париж да имаме минимум медалист, а защо не и шампион.

Имаме потенциал, имаме спортисти, разполагаме с база

– имаме всичко, но вече е и въпрос на стечение на обстоятелствата, късмет, шанс, добра подготовка. Надявам се на следващата Олимпиада отново да бъдем в медалите.

Както в другите спортове, така и в джудото материалната база е на едно от първите места по важности. На практика, ако нямаш зала, къде да практикуваш този спорт?!

Всичко останало минава на заден план. Някога бяха и по-различни времената, ние сме възпитавани по по-различен начин, докато сега е много по-трудно да вкараш някое дете в студена и мокра зала, да няма подходящи условия, треньорът да му се кара… Тези неща сега са изключени", сподели още Георгиев.