0

С ветовният шампион във Формула 1 Макс Верстапен спечели по безкомпромисен начин и Голямата награда на Унгария. На пистата „Хунгароринг“ нидерландецът имаше огромно предимство пред конкурентите си и донесе 12-та поредна победа за Ред Бул, макар и не в една и съща календарна година.

Това е седми успех за Верстапен за сезона и общо 44-а в кариерата му. 

Втори след него се нареди Ландо Норис с МакЛарън, като по този начин британецът затвърди прогреса на тима през последните състезания. На подиума се качи и вторият пилот на Ред Бул Серхио Перес, който зае третата позиция.

Огромното разочарование бе за 7-кратния световен шампион Люис Хамилтън. Той стартира от полпозишън, но потъна още на старта до четвърта позиция и не успя да прогресира до подиум. След злощастния старт Хамилтън дори се извини на отбора си Мерцедес.

Пилотът на МакЛарън Оскар Пиастри също имаше много трудно състезание и остана пети, въпреки добрия старт, който направи, защото в началото излезе на второ място, но не успя да го задържи.

Джордж Ръсел, който стартира от 18-а позиция, направи страхотно състезание и завърши шести.

Пилотите на Ферари Шарл Льоклер и Карлос Сайнц завършиха седми и осми, а топ 10 допълниха състезателите на Астън Мартин Фернандо Алонсо и Ланс Строл.

Световният шампион Макс Верстапен води и в генералното класиране с 281 точки, а съотборникът му Ред Бул Серхио Перес е на втората позиция със 171. Следва Фернандо Алонсо от Астън Мартин със 139 и Люис Хамилтън със 133.