0

Б ългарските алпийски асове Алберт Попов и Камен Златков се готвят усилено на пистите в Банско за следващите стартове от Световната купа в алпийските ски. Те ще останат у дома до 4-ти януари, когато пътуват към Хърватия за старта на 5 януари в Загреб.

„Къщи винаги е най-хубаво за тренировка, хем сме си вкъщи, хем тренираме“, заяви най-добрият ни алпийски скиор Алберт Попов. Камен Златков добави: „Общо взето Банско си е роден курорт за нас, прекарали сме си детсството тук. Чудесно е да тренираме на такива добри условия и скоро почваме пак състезанията в чужбина.“

Двамата скоро ще имат нов старт – на 5 януари в Загреб.

„Така в момента се подготвяме за Загреб, което е на 5 януари. И общо взето поддържаме формата. На 4-ти пътуваме и отиваме директно на състезанието. Дотогава ще се готвим тук.

Януари е доста тежък – има 5 слалома. След Загреб мисля, че заминаваме за Швейцария, там са Аделбоден, Венген, след което са Кицбюел, Шладминг, така че има доста силни стартове. Дано да сме в добра форма, кондиция и да покажем какво можем.“

В навечерието на Коледа двамата заедно влязоха за първи път в местата, които дават точки за Световната купа. Това стана на 23 декември на нощния слалом за СК в Мадона ди Кампилио (Ит) , където Алберт завърши 11-и, а Камен бе 19-и, негово първо класиране в топ 30 на най-добрите в света.

„Мадона ди Кампилио беше един доста приятен старт за сезона, така че тръгваме още по-мотивирани и за следващата година“, отбеляза Алберт Попов.

„Доста позитивни емоции изпитахме в Мадона, календарът за един скиор е доста напрегнат и натоварен. Но когато нещата се случват като хората,това ни дава едно истинско щастие и караме с голямо удоволствие“, изтъкна Камен Златков.