0

Пекин, Пламен Вълков, наш пратеник

Александра Фейгин ще остане 24-а или 23-а след решаването на случая с хванатата с допинг Валиева на олимпиадата в Пекин. Представителката ни изигра доста нервно волната си програма на "Жар птица" от Игор Стравински. Тя успя да изпълни само 4 от 12-те си елемента без грешка, два въобще не успя, а останалите с малки грешки и едно падане на комбинацията троен луп-двоен тулуп-двоен луп.

Така тя получи само 49,89 за елементите си и 51,26 за изпълнението си с наказание от 1 точка. Така сборът стана 100,15 точки и с общ резултат от 159,31 точки отиде зад полякинята Екатерина Куракова. Зад Фейгин бе единствено Джени Сааринен от Финландия, която игра волна програма само заради увеличения брой финалистки заради неяснотите около Валиева.

Въпреки това родената в Йерусалим Александра все пак стана третата българка, стигнала до волна програма на олимпиада след Виктория Димитрова (1992 и рекордното ни 17-о място) и Цветелина Абрашева (1994). 

"Тук се бях концентирала главно за кратката програма, за да се класирам за волната. Контузията попречи. Започнах подготовка по-късно и доста късно влязох във физическа форма", заяви Фейгин. 

"Олимпиадата за мен ще остане една невероятна емоция. Още не мога да повярвам, че съм била на олимпийския лед и се надявам след 4 години пак да представям България", допълни тя. 

"Като паднах коляното ме заболя. Още не мога да го сгъвам", каза още тя.