0

А лександър Зверев се надява Рафаел Надал да спечели рекордната си 14-а титла на „Ролан Гарос“ и общо 22-а в Големия шлем. Германецът изигра епичен полуфинал срещу Надал, но бе принуден да се оттегли при резултат 6:7 (8), 6:6, след като обърна глезена на десния си крак. Двамата изиграха по-малко от два сета за 3 часа и 13 минути, но Зверев трябваше да напусне корта на инвалидна количка. Малко след това той се върна на патерици, придружаван от Надал, за да обяви официално оттеглянето си. 

„Много труден момент за мен. Очевидно мачът беше фантастичен, докато не се случи това. Контузията изглежда много сериозна, но медицинският екип и докторите все още проверяват какво точно е, скоро ще знаем повече. Искам да поздравя Рафа. Невероятно е да го видя на 14-и финал в Париж и се надявам да стигна до края и да напише още история. Но за мен не е лесно в момента“, каза Зверев.

 

 

Междувременно, легендата Матс Виландер, който е настоящ телевизионен анализатор, смята, че Зверев е щял да се класира на финал, ако мачът с Надал бе стигнал до пети сет.

„Ако беше петсетов мач, Зверев щеше да спечели. Ако продължаваше да държи така Надал, Рафа щеше да се умори в някакъв момент. Саша изкара диплома за тактически умения в този мач. Той ще бъде страхотен играч и шампион, със сигурност“, каза Виландер. 

На финала в Париж Надал ще срещне Каспер Рууд, който отстрани Марин Чилич в другия полуфинал.