0

П очти неизвестен чех се класира за дебютния си полуфинал от сериите „Мастърс”, след като на твърдата настилка в Шанхай поднесе най-голямата сензация на турнира, отстранявайки световния №2 Карлос Алкарас след почти 2 часа първокласен тенис.

23-годишният Томаш Махач, 30-и в схемата, разфасова със 7:6 (5), 7:5 21-годишния испанец, който е носител на 4 титли от Големия шлем и бе 3-ти поставен в надпреварата в китайския мегаполис, слагайки край на серията му от 12 поредни победи.

Така той записа втори успех в кариерата си над играч от Топ 5. Алкарас пък последва съдбата на нашия Григор Димитров, който отпадна в Шанхай от друг чех – Якуб Меншик.

За място на финала Махач очаква водача в световната ранглиста Яник Синер (Италия), елиминирал убедително 6:1, 6:4 шампиона от 2019 година и пети в схемата Даниил Медведев (Русия), който се оплакваше от проблеми с дясното рамо. 

За Синер това ще е пети полуфинал за сезона в турнирите "Мастърс”. Той изравни показателите в мачовете си срещу Медведев на 7:7, след като записа седма победа в последните 8 срещи помежду им.