0

И спанецът Карлос Алкарас продължава защитата на титлата си на Откритото първенство на САЩ по тенис.

Водачът в световната ранглиста и номер 1 в схемата победи италианеца Матео Арналди с 6:3, 6:3, 6:4 за близо два часа на корта, за да продължи на четвъртфиналите. Испанецът направи пет пробива в двубоя и един път загуби подаването си.

"Интензивността от началото до последната топка ми хареса. Изиграх наистина силен мач, с малко грешки, показах моята игра. Доволен съм от представянето си", каза 20-годишният шампион от "Уимбълдън".

Разкриха тайната за успехите на Карлос Алкарас

Следващият съперник на Алкарас ще бъде номер 12 в схемата и бивш финалист в турнира Александър Зверев (Германия), който елиминира шестия поставен Яник Синер (Италия) в истинска гладиаторска битка с 6:4, 3:6, 6:2, 4:6, 6:3, продължила 4.41 часа.

В изцяло руски сблъсък на четвъртфиналите ще се срещат номер 3 в схемата Даниил Медведев и номер 8 Андрей Рубльов, които са близки приятели в живота.

Медведев победи Алекс де Минор (Австралия) с 2:6, 6:4, 6:1, 6:2 и достига до тази фаза на турнира в Ню Йорк за четвърти път в последните пет години. Той е шампион на Откритото първенство  на САЩ през 2021 г.
Осмият поставен Андрей Рубльов елиминира британеца Джак Дрейпър с 6:3, 3:6, 6:3, 6:4 за 2.45 часа.

21-годишният Дрейпър претърпя тежка година заради контузии и се смъкна от 38 място в ранглистата през януари до позиция извън топ 100. Проблем с рамото го принуди да пропусне "Уимбълдън" и също застраши участието му в Ню Йорк.

"Това вече е нещо като семейство, защото съм кръстник на дъщеря му", каза 25-годишният Рубльов, описвайки отношенията си с две години по-възрастния Медведев.

"Изградихме нашата връзка заради тениса, но сега тя вече е много по-голяма. Познаваме се от шест години, може би. Така че имаме страхотни отношения. Когато прекарваш време с него, винаги е забавно", добави той.