0

Т айната на успеха на световния номер №1 в тениса Карлос Алкарас бе разкрита. Оказа се, че по време на мач испанецът похапва фурми по настояване на своя щаб. 

По време на мача си от втория кръг на US Open той попита екипа си какво да пие по време на третия сет срещу южноафриканеца Лойд Харис. „Имам нужда от нещо“, извика той към пейката си.

Тогава Карлос избра течен гел, който му помогна да завърши двубоя без големи проблеми. В третия кръг, този път срещу Даниел Еванс, който на моменти изцеждаше силите му, испанецът избра да яде фурми на стола - нещо, което екипът му препоръчва да прави в края на всеки сет, пише „Марка“.

Въпросната храна е източник на захари и осигурява енергия, както и минерали като калий, магнезий и витамини. Те осигуряват калориите, които тенисистът приема по време на мачовете си. Както прави и легендарният му сънародник Рафаел Надал. Матадора винаги носи фурми в сака си, до чантата с ракети.

"Те имат незабавен ефект върху тялото и не засягат стомаха", казват лекарите. 

Другият важен аспект за устойчивостта на Карлитос на корта е хидратацията. По време на осминафинала му с италианеца Матео Арналди се очаква температурата в Ню Йорк да е около 33 градуса, и на това ще трябва да заложи отново сериозно.

Алкарас се грижи максимално за тялото си. Рибата никога не липсва в диетата му, а вечерта преди мачовете винаги яде суши.

В часовете преди излизането на корта той прибягва до паста и ориз. 

"Ям чиния смесена безглутенова паста, с какаов крем, наречен амброзия, който съдържа зехтин от маслини и други неща. Обикновено вземам всичко това, повече или по-малко, час и половина преди мача", обясни той миналата година пред ATP