0

Австрийката Лиза Тереза Хаузер спечели спринта на 7,5 км с две стрелби за Световната купа по биатлон в Йостерсунд (Швеция). Успехът е първа за Хаузер за сезона и общо трети в нейната кариера. Тя преодоля дистанцията за общо 19:30,2 минути, като не допусна нито една грешка при стрелбата. Втора на 12,5 секунди въпреки допуснатите два пропуска остана представителката на домакините Елвира Йоберг, която мина първа по трасето. Тройката бе затворена от белорускинята Хана Сола, която направи една наказателна обиколка и завърши на 14,4 секунди зад победителката.

Най-добрата ни състезателка Милена Тодорова завърши 23-а с една грешка и изоставане от 1:06.5 минути. Така националката ни си заслужи правото да стартира и в съботното преследване на 10 километра. От останалите ни състезателки днес Даниел Кадева е 74-а (един пропуск), а Мария Здравкова е остана 111-а от 113 финиширали с две наказателни обиколки.

Днешното класиране е най-доброто за Милена от началото на сезона, след като бе 41-ва в първия спринт миналата седмица, а на дългата дистанция от 15 км завърши 70-а. В генералното класиране след първите три старта за сезона начело излезе Лиза Тереза Хаузе със 134 точки, следвана от Динара Алимбекова (Беларус) със 129 точки и Елвира Йоберг със 111 точки. Милена Тодорова е 44-а с 18 точки. Спринтът за мъже е по-късно днес пак в Йостерсунд.