0

Б ългария завърши на пето място в класирането по медали на европейското първенство по борба в Загреб, след като националите стигнаха до три златни отличия и сбор от 11 медала. Шампион за втора поредна година е Турция с шест златни медала, следвана от Азербайджан с пет, Армения с четири, Украйна с три, България също с три и едно сребро пасив, както и други. 

Българските национали в класически стил пък завършиха турнира пети със 101 точки по схемата за отборно класиране в отделните категории. Победител стана отново Турция със 155 точки, а на подиума се наредиха още Азербайджан и Грузия.

Едмонд Назарян започна деня за българските национали със злато в категория до 60 кг, след като победи на финала молдовеца Виктор Чобану с категоричното 13:0. 

В последната категория до 97 кг Артур Алексанян надви Кирил Милов и по този начин Армения изпревари България в класирането по медали. Любопитно е, че арменците стигнаха само до пет отличия на целия шампионат, но го направиха със стил – четири златни и едно бронзово.