0

Б ившият европейски шампион при аматьорите Даниел Асенов постигна победа в дебюта си на професионалния ринг.

В 4-рундов мач в лека категория българинът победи с единодушно съдийско решение сърбина Милан Савич. И в трите съдийски карти крайният резултат бе еднакъв - 40:36 в полза на Асенов.

Още от самото начало на битката, която бе изгледана на живо от носителя на Златната топка Христо Стоичков, който е в компанията на боксовата легенда Дейзи Ланг, Асенов взе инициативата. Българинът използваше всяка възможност, за да засипва с тежки удари Савич и логично стигна до успеха.

Мачът между Асенов и Савич бе четвърти от общо осем в програмата на боксовата галавечер в София, която ще завърши със сблъска за интернационалната титла в тежка категория на Световната боксова асоциация (WBA) между Кубрат Пулев и украинеца Ихор Шевадзуцкий. 

След това младата звезда на българския професионален бокс Петър Драганов постигна деветата си победа в девет мача.

В столичната зала "Арена София" роденият в Созопол боксьор нокаутира още в първия рунд Анхел Адриан от Венецуела.

Драганов се нуждаеше от само 2:57 минути, за да откаже съпротивата на Адриан. За това време 29-годишният българин два пъти прати съперника си в нокдаун, а при третия такъв съдията на ринга спря двубоя.

Така първите четирима български боксьори, които се качиха на ринга в "Арена София", постигнаха победи. Преди Драганов това сториха Слави Хараламбов, Кирил Русинов и Даниел Асенов. 

В залата за мача между Драганов и Адриан се появи и носителят на "регулярната" световна титла в тежка категория Махмуд Чар. Германецът трябваше да бъде съперник на Кубрат Пулев тази вечер, но е в невъзможност да защитава пояса си заради контузия.