0

Г ригор Димитров постигна супер победа на Мастърса в Шанхай, елиминирайки поставения под №1 в схемата Карлос Алкарас в три сета. Григор призна къде е бил по-силен спрямо испанския си опонент и накрая отсече, че „никога не е напускал тениса“, след като бе запитан дали тази победа е заявка за нещо голямо.

„Останах в мача, това беше най-важното след първия сет. Сервирах много добре в целия сет, допуснах няколко грешки в края. Имах и неточности в определени моменти. При 5:4 той изигра невероятен гейм, последва още един страхотен. Аз продължих да вярвам, че ще стигна до нови възможности. При втория пробив във втория сет започнах да разчитам добре неговите сервиси с няколко ретура. В третия сет бях много солиден, а той направи грешки“, каза Григор след мача.

„Знаех какво трябва да правя, трябва да го поставям под напрежение, дори когато ударите ми не бяха достатъчно добри. Той не обича да бъде оставян в разиграванията, но аз продължих да ползвам всяка възможност, която ми се откриваше и да го поставям в некомфортна ситуация. Създавах му проблем и се получиха нещата. Никога не съм напускал тениса. 15 години и още съм тук“, завърши Григор Димитров интервюто си на корта след успеха.