0

Д осадни грешки в стрелбата пратиха Владимир Илиев на 31-о място в спринта, триумф за Йоханес Тингес Бьо

Владимир Илиев завърши на 31-о място в спринта на 10 км в биатлона на олимпийските игри в Пекин. Той направи две грешки в стрелбата от положение прав и завърши с изоставане от 1:51,8 минути. 

„Чисто функционално се чувствах по-добре днес от последния старт. Допуснах досадни две грешки, което не трябваше да се случва. Поне последния изстрел трябваше да го откажа и да го сваля на 100 процента, но щом го произведох бях сигурен, че ще уцеля. Получават се такива грешки. Гледам, че доста от състезателите грешат на прав. Днес вятърът не е толкова силен, но явно напрежението си оказва влияние. Ще се постарая в преследването утре да се представя по-добре. Тази година ми върви повече в преследването. Надявам се с всеки изминал ден да подобрявам състоянието си. Височината е коварна и няма ден с ден да е еднакъв. Вчера се чувствах много добре, а днес е средно положение“, каза Илиев.

Още двама българи влязоха в първите 60 – Благой Тодев е 52-и с една грешка в стрелбата, а Антон Синапов – 56-и с две. Те ще потеглят съответно с пасив от 2:39 и 2:45 минути в преследването. Димитър Герджиков остана 63-и с два пропуска.

Йоханес Тингес Бьо спечели титлата. Норвежецът направи само една грешка в стрелбата и завърши за 24:00,4 минути. Той изпревари с 25,5 секунди Кентан Фийон Майе (Фр), който също допусна една грешка в стрелбата. На трето място завърши по-големият от братята Бьо – Тарей, който изостана с 38,9 секунди от Йоханес.