0

Д вама бивши №1 в света на тениса – Рафаел Надал при мъжете и Симона Халеп при жените, скоро ще се завърнат на корта.
Надал почти сигурно ще се завърне на клей кортовете на турнира от сериите "Мастърс" в Монте Карло през следващия месец, съобщиха организаторите на надпреварата.

"Никога не знаеш какво ще направи той, но го видях да тренира с щаба си на частен корт.... и имах впечатлението, че слушам див звяр. Той удря, както никога досега", каза директорът на турнира Дейвид Маси на пресконференция в Париж.

Надал, който има 22 титли от Големия шлем, падна до 652-о място в световната ранглиста на АТР тази седмица и използва защитено девето място, за да влезе в основната схема в Монте Карло, първото събитие от Мастърс 1000 на клей за сезон 2024 .

"Изпратихме му две кутии с топки в Майорка, за да може да тренира с тези, които ще бъдат използвани на турнира", каза Маси.

В същото време румънската тенисистка Симона Халеп публикува видео как тренира на кортовете за предстоящия турнир в Маями (САЩ), където ще направи завръщането си, след като спечели обжалването срещу наказанието й за употреба на допинг.

Санкцията от четири години на бившата водачка в световната ранглиста при жените бе редуцирана до девет месеца от Спортния арбитражен съд през миналата седмица, което даде възможност на Халеп да поднови участията си в турнири.

„Чувствам се все едно не съм напускала. Първи ден обратно. Благодаря, Маями“, написа Симона Халеп в профила си в социалната мрежа Инстаграм.

32-годишната тенисистка, бивша шампионка от „Уимбълдън“ и „Ролан Гарос“, получи четиригодишно наказание за употреба на забранени субстанции през октомври 2022-а.

Румънката категорично отричаше обвиненията и потвърди, че вероятно е щяла да бъде принудена да прекрати състезателната си кариера, ако първоначалната санкция беше запазена.

Турнирът по тенис в Маями ще се проведе от 17 до 31 март, пише БТА.