0

П роливният дъжд над Бризбейн обърка плановете на организаторите на турнира по тенис за мъже и за жени в австралийския град.

Заради лошото време всички срещи на външните кортове бяха отложени, в това число и мачът на първата ракета на България при дамите Виктория Томова. Софиянката трябваше да срещне в първия кръг на турнира Хулия Риера от Аржентина, но по всичко личи, че мачът ще се играе във вторник, като началният му час ще бъде обявен допълнително.

По-късно днес на Централния корт в Бризбейн, който е с покрив, трябва да излезе и първата ракета на България при мъжете Григор Димитров. Той има за съперник двукратния победител в турнир и бивш водач в световната ранглиста Анди Мъри от Великобритания.

В единствения мач от женската програма, който успя да завърши днес заради лошото време носителката на четири титли от Големия шлем Наоми Осака направи успешно завръщане на корта. 26-годишната японка победи с 6:3, 7:6(9) германката Тамара Корпач в първия кръг в Бризбейн. 

Осака не бе играла от турнира в Токио през септември 2022 година, но през последните 15 месеца успя да роди първото си дете - дъщеря си Шай, което стана през юли миналата година.

Във втория кръг двукратната шампионка от Откритото първенство на Австралия ще срещне бившата водачка в световната ранглиста Каролина Плишкова от Чехия, която почива в първия кръг като поставена под номер 16 в схемата.