0

Н овак Джокович бе близо до изненадващо отпадане още в третия кръг на последния за годината турнир от Големия шлем – US Open, но в крайна сметка стигна до победа над друг сърбин - Ласло Джере, след обрат - 4:6, 4:6, 6:1, 6:1, 6:3, в последния мач от програмата за петък.

38-ят в света Джере започна много уверено двубоя и доминираше разиграванията с агресивната си и точна игра. Той постигна по един пробив в първите два сета, за да ги спечели с 6:4, 6:4 и да се доближи на един от успеха.

В началото на третата част Джокович успя за първи път да пробие съперника си и това се оказа преломен момент. Трикратният шампион в Ню Йорк даде само два гейма на Джере в третия и четвъртия сет, а в решаващия пети сет се наложи с 6-3, за да затвори мача след три часа и 45 минути игра.

По този начин Джокера се класира за осминафиналите на турнира, където ще срещне Борна Гойо, който победи Иржи Весели от Чехия в три сета. Хърватинът започна участие в надпреварата от квалификациите, където във втория кръг победи българина Адриан Андреев, а вече записа три чисти успеха и в основната схема.

Цели четирима американци се класираха за осминафиналите в долната част на мъжката схема след победи днес - Франсес Тиафо, Тейлър Фриц, Томи Пол и Бен Шелтън.