0

А мериканската тийнейджърка Коко Гоф може да стане знаменитост, ако спечели срещу световната номер 1 Ига Швьонтек финала на "Ролан Гарос", но 18-годишната тенисистка има по-голямо предизвикателство - да срещне английската кралица Елизабет Втора.

Елизабет помаха на тълпата пред Бъкингамския дворец в четвъртък, след като британците 4 дни ще празнуват нейния юбилей - 70 години на престола.

"Кой не иска да се срещне с кралицата?", каза Гоф след победата си над италианката Мартина Тревизан на полуфинала на Откритото първенство на Франция.

"Не съм напълно информирана за британските традиции. Не мисля, че ще се случи някога, но, ако имам възможност да се срещна с кралицата, ще бъде много готино. Тя е била кралица вечно", каза тенисистката.

Елизабет е най-дълго задържалият се на власт монарх в страната и третата най-дълго царувала сред всички монархии. Изследванията показват, че тя продължава да се радва на огромна популярност сред британците.
"Знаете, че докато растат, момичетата винаги искат да бъдат принцеси, но да срещнеш истинска кралица, ще бъде велико", завърши Коко Гоф.