0

С ветовният шампион по бокс на WBC в тежка категория Тайсън Фюри е категоричен, че няма да се върне на ринга тази година. Британецът участва в тежка битка срещу бившия шампион на UFC Франсис Нгану на 28-и октомври, която продължи десет рунда и завърши в негова полза.

Циганския крал бе пратен в нокдаун в третия рунд, а след двубоя се видя, че по лицето има синини и подутини от битката. Въпреки щетите, които понесе, непобеденият боксьор увери обществеността, че ще се изправи срещу шампиона на WBA, IBF и WBO Александър Усик, но това няма да се случи тази година, както бе рекламирано в последния един месец.

Договорът за битката за титлата абсолютен световен шампион в тежка категория вече е подписан и имаше слухове, че тази битка може да се проведе на 23-и декември. 

Между живота и смъртта: Тайсън Фюри се родил едва 500 грама

Фюри (33-0) разказа и как е позволил на Нгану (17-3) да го събори.

„Просто станах малко мързелив - нанесох му един или два удара от упор, чисти, след което се втурнах към него отново за нов удар и той ме хвана в движение. Няма кого да обвиняваме. Това е по моя вина. Не обвинявайте треньора или мениджъра. Обвинете ме, ако искате да обвините някого. Каквото стана, стана. Това е битка, а не степ. Излизаш там и се биеш. Няма извинения. Направих всичко по силите си, това е всичко... Беше трудна битка, той беше добър, силен човек“, каза Фюри пред IFL TV.

Фюри победи Нгану с разделено съдийско решение (96-93, 94-95, 95-94) в двубой от 10 рунда. В третия рунд Нгану повали Фюри в нокдаун.