0

Н овак Джокович се класира на четвъртфиналите на тенис турнира в Синсинати от сериите "Мастърс" с награден фонд 6 600 000 долара след рутинна победа срещу французина Гаел Монфис с 6:3, 6:2 за малко повече от час игра.

Сърбинът, който е двукратен победител в Синсинати, проби сервиса на съперника в осмия гейм за 5:3, след което взе първия сет с 6:3. Във втория Джокович не срещна трудности, поведе набързо с 5:0 и приключи мача с 6:2.

Джокович няма нито едно поражение срещу Монфис, като спечели 19-а победа от 19 мача срещу французина, което е най-дългата победна серия в оупън ерата в тениса.

В следващия кръг световният номер 2 ще срещне американеца Тейлър Фриц, който елиминира Душан Лайович с 5:0 и отказване на сърбина.
 
Доста по-трудна бе задачата на световния номер едно Карлос Алкарас, който се наложи над американеца Томи Пол в три сета - 7:6(6), 6:7(0), 6:3.

Испанецът срещна сериозни трудности и трябваше да приложи всичките си сили, за да прекърши съпротивата на Томи Пол в над тричасовата битка, която бе прекъсвана заради дъжд. 

Алкарас пропиля три мачбола във втория сет, но в третата решителна част бе убедителен и спечели, макар че при 4:3 срещата бе спряна за повече от час заради дъжда.

На четвъртфиналите световният номер 1 ще срещне австралиеца Макс Пърсел.