0

П о всички правила на медицината Джо Фрейзър трябва да си почива, тъй като са минали 5 седмици от операцията за спукан апендицит и само две седмици, откакто счупи кост в крака си. Националът на Англия по спортна гимнастика обаче не просто не почива, а участва в Игрите на британската общност и бе с основна заслуга за отборната титла на тима си в спортната гимнастика 

Световният шампион от 2019 г. направи впечатляващо представяне пред родната си публика в Бирмингам, въпреки че се появи с медицински ботуш преди състезанието, за да се предпази от допълнително нараняване на крака. 23-годишният Фрейзър бе най-добър на кон с гривни и висилка, а освен това се нареди на второ място на халки и успоредка, като представянето му бе в основата на това Англия да спечели трета поредна отборна титла в спортната гимнастика в Игрите на британската общност. 

„Явно съм корав, бях уверен, че нищо няма да ме спре да се състезавам тук. След спукания апендицит работих много, за да се върна, но след това получих фрактура в стъпалото. Това беше един от най-тежките моменти в кариерата ми. Бях опустошен, наистина ми беше тежко за всички, които си бяха купили билети, за да ме гледат. Мислех си, че явно не ми е писано да бъда тук, но след това започнах да се подготвям. След всичко случило се съм много горд от себе си. Да съм шампион тук, заедно с хора, с които тренирам от 10-годишен – не мога да опиша чувствата си“, каза Фрейзър.