0

Г олдън Стейт победи със 107:97 Бостън като гост в четвъртия мач от финала в НБА и изавни серията до 2:2 победи. Стеф Къри бе с основна заслуга за успеха, след като вкара 43 точки. Той бе под въпрос за мача, тъй като получи контузия в глезена в предишния двубой. Къри не просто бе на линия, а поведе тима си към успеха. 

„Знаехме колко голям е този мач. Благодаря на Господ, че избегнах сериозна контузия. Да излезем в тази зала и да направим това, което направихме? Полетът от 5 часа и половина до вкъщи вече ми се струва малко по-добър“, каза Къри след успеха. 

Той вкара 7 тройки, а именно далечната стрелба даде достатъчно голям аванс на Голдън Стейт малко преди края на мача. Андрю Уигинс също изигра много силен мач за „воините“, след като вкара 17 точки и направи рекордните в кариерата си 16 борби. 

Бостън водеше с 6 точки на почивката благодарение на агресивната игра на Джейлън Браун и слабата стрелба на гостите. В последната четвърт обаче Голдън Стейт стегна защитата и излезе напред в резултата при 95:94 след тройка на Клей Томпсън, последвана от нови страхотни изяви на Къри. 

„Представянето на Къри беше просто зашеметяващо. Той е в най-добрата си физическа форма в кариерата си, а това му помага да прави това, което прави“, коментира треньорът на Голдън Стейт Стив Кър.