0

Р оденият през 2005 г. Никола Тодоров вкара важния гол за Лудогорец U18 при успеха с 1:0 над Динамо Минск в първи мач от Младежката Шампионска лига. Реваншът е в неделя – отново в Разград. Оказва се, че Тодоров е син на една от големите фигури в историята на Левски и Локо Сф – Николай Тодоров-Кайзера.

Младокът отбеляза победен гол в 90-ата минута срещу Динамо Минск, досущ като своя баща, само че 30 години по-късно. Както е известно, Кайзера уши историческо попадение на Рейнджърс на 29 септември 1993 г. за легендарния успех с 2:1. Явно генът си е ген. Младият Никола Тодоров е от около 2 години в Лудогорец, като преди това е бил в Септември Сф. Той играе като атакуващ халф. Малките „орли“, водени от Захари Сираков, обаче имаха и друг футболист, който допринесе за успеха с 1:0. Става дума за вратаря Златомир Стоименов, който направи няколко страхотни спасявания. По принцип титулярен вратар на тази възраст на Лудогорец е Умут Хабил. Той обаче е имал варицела, заради което в крайна сметка е влязъл Стоименов, роден през 2006 г. и бивш играч на Сливнишки герой.

Николай Тодоров сигурно е горд от своя син Никола

 Николай Тодоров сигурно е горд от своя син Никола

Въпреки успеха с 1:0 в първия мач, никой в Лудогорец не си прави илюзии, че Динамо Минск е отстранен. Очакванията са за нов тежък мач, в който най-важното ще е малките „орли“ да не допускат гол, за да продължат напред, където ги чака победителя от двойката Майнц – Марибор (2:0 в първия мач).