0

“Добра храна, чудесна музика, приятели“ – това е рецептата на водещия ни тенисист Григор Димитров за добра ваканция.

Българинът не избира традиционни дестинации като Малдивите и затова и най-ярките му спомени са от доста по-различни места.

„Исландия и Африка. Те са напълно противоположни, но си ги спомням сякаш си бил там вчера. Те са толкова уникални и различни“, споделя Григор пред Tennis TV.

За него един идеален ден по време на ваканция започва със събуждане в 6 сутринта вместо със спане до късно. Димитров съветва да се пътува без много багаж. Той самият взима само най-важното. На въпрос кой колега от тениса би взел със себе си на почивка, Григор дава категоричен отговор.

„Ще взема моя човек Хуби (б.р. Хуберт Хуркач, с когото играят на двойки). Мога да го тормозя вербално през цялото време, ще е страхотно“, казва българинът, който вчера .излезе на корта на демонстративния турнир Diriyah Cup в Саудитска Арабия.

Той взе участие в подгряваща среща на двойки преди финала между Даниил Медведев и Тайлър Фриц. От Саудитска Арабия Димитров ще се насочи към Дубай, където от 19 до 24 декември ще се проведе първото издание на World Tennis League.