0

Г ригор Димитров очаква върл фен на фолкпевицата Камелия в Монте Карло днес.

Първата ни ракета и Душан Лайович ще се сблъскат във II кръг на домашните кортове на българина, където се провежда турнирът от сериите „Мастърс“. Сърбинът е финалист в турнира отпреди 3 г., когато загуби от Фабио Фонини (Ит).
30-годишният Димитров, който почна с победа над Николоз Басилашвили (Груз), води с 2-1 в досегашните си сблъсъци с Душан. Григор спечели първия им мач в Ченду през 2016-а, а след това Лайович взе реванш отново на твърда настилка в Китай - през 2018-а в Пекин. Вторият успех на нашето момче не е на ниво ATP, а на организирания от Новак Джокович „Адрия Тур“ през юни 2020 г. Това е и единственият им двубой на клей.

По-рано през същата година именно Душан пусна песента „Луда по тебе“ в съблекалнята в Австралия, след като отборът му триумфира на ATP Cup. Освен Камелия 31-годишният Лайович черпи вдъхновение на корта и от приятелката си Лидия Микич, която завърши с пълно отличие медицина в Белград и получи стипендия лично от президента на Сърбия Александър Вучич.

Когато не е заета с научните изследвания, на които се е посветила, ослепителната Лидия винаги следва Душан по турнирите. В последната ранглиста той е №49, а Гришо отстъпи с едно място до №29. На върха и тази седмица е Джокович, който днес трябва да изиграе първата си среща от февруари. Негов съперник ще бъде Алехандро Давидович Фокина (Исп).

В интервю за в. „Ла Терсера“ бившият №1 Марсело Риос засипа Ноле с критики, че отказа да се ваксинира. "Не знам каква е причината, но ако се опитваш да бъдеш най-великият в историята, а се отказваш от надпреварата заради някаква ваксина, трябва да си кралят на глупостта – заяви 46-годишният чилиец. - Първоначално и аз имах притеснения по този въпрос, но впоследствие започнах да пътувам и трябваше да се имунизирам. Вярвам, че в началото е изпитвал страх, докато сега е просто арогантен“.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dusan Lajovic (@dutzee)